Пролог: Преподобен Силуан
 

 

Житие: Преподобен Силуан

Календар, житија, пости
Почеток
 
Најпрво беше комедијант, глумејќи пред секој и секого. Потоа, загреан од љубовта Христова, му стана ученик на Свети Пахомиј. „Готов сум да го дадам и животот, само да добијам простување за гревовите“, говореше Свети Силуан.