Пролог: Блажениот Николај, Јуродив Псковски
 

 

Житие: Блажениот Николај, Јуродив Псковски

Календар, житија, пости
Почеток
 
Живееше со живот на јуродив во градот Псков во времето на царот Иван Грозниот и се упокои на 28 февруари 1576 година.