Пролог: Светиот свештеномаченик Публиј
 

 

Житие: Светиот свештеномаченик Публиј

Календар, житија, пости
Почеток
 
Му беше преемник во епископството на славниот Дионисиј Ареопагит во Атина. Како епископ мачен од неверниците и убиен во 2 век.