Пролог: Светиот маченик Тибал
 

 

Житие: Светиот маченик Тибал

Календар, житија, пости
Почеток
 
Словенин од Панонија. Во времето на Диоклецијан беше страшно мачен за верата во Христа и чесно пострада во местото Цибал.