Конференција за воспитување на парохиските свештеници во Манастирот Панели, Грција
 
 
 
 
 

Конференција за воспитување на парохиските свештеници во Манастирот Панели, Грција (20.02.2009)

Со одлука на Светиот Синод на Грчката Православна Црква, денес на 20 февруари 2009 година во Меѓуправославниот центар на Грчката Православна Црква во Манастирот Пентели ќе се одржи еднодневна конференција за воспитување на парохиските свештеници. Конференцијата е со благослов на Архиепископот Атински и на цела Грција Иероним кој исто така ќе присуствува. Ќе присуствуваат и Митропилити во чиишто епархији има семинарии и духовни академии, ректорите на тие семинарии и академии како и делегација од Министерството за образование.

 

Извор: Romfea