Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Божествена Литургија во Куманово (21.11.2008)

На ден 21.11.2008 година, кога светата Православна Црква го празнува Собор на св. Архангел Михаил, надлежниот Епархиски Архијереј Митрополит Полошко-кумановски г. Кирил благоволи да богослужи и да проповеда во црквата на Света Троица во Куманово. Откако ја отслужи Светата Божествена Литургија пред присутните верниците во храмот, Митрополитот Кирил им го објасни празничниот ден и им го честита празникот.

 

  

 

   

 

Известува: о. Жико Тодоровски