Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Велики Четврток во Куманово (16.04.2009)

На 16.04.2009 година, на Велики Четврток, надлежниот Митрополит Полошко-кумановски г. Кирил благоволи да ги посети и да го изнесе Светиот крст со распетието Христово во црквите: Света Петка Бедиње, Света Троица и Свети Никола во Куманово и зеде учество во читањето на светите 12 Евангелија.

 

      

 

      

 

Известува: о. Жико Тодоровски