Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Христово Воскресение (24.04.2009)

На 20.04.2009 година, на вториот ден од Светлата седмица во црквата на свети Никола во Куманово, Митрополитот г. Кирил во сослужение на повеќе свештеници и ѓакони ослужи Света Божествена Архиерејска Литургија. Пред кумановските верници Митрополитот г. Кирил им ја прочита велигденската посланица што Светиот Архиерејски Синод на Македонската Православна Црква на чело со Блажениот Архиепископ г.г. Стефан им ја испраќа на целото свештенство, монаштво како и на целиот православен народ.

         


         

 

                                                    


 известува о. Жико Тодоровски