Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Чествување на празникот Св. Атанасиј во Брвеница (31.01.2010)

Чествувањата по повод големиот Христијански празник Св. Атанасиј Велики, Неговото Високопреосвештенство Митрополит Полошко-Кумановски Господин Кирил го продолжи во соседното населено место Брвеница каде беше дочекан од зачудувачки голем број на кумови  како и верници од Брвеница и пошироко.

Митрополитот Господин кирил го изврши чинот  мал водосвет  а потоа ги пререже кумските колачи приложени од овогодинешните кумови посакувајќи им добро здравје и благосостојба во нивните домови и пошироко.

Со Благословувањето  на братската и сестринска трпеза на љубовта  Митрополитот Господин Кирил ги удостои присутните верни чеда и го увеличи чествувањето на Св. Атанасиј Велики во ова населено место.

 

 

            

 

          

 

 

Подготвил: Диме Змејкоски