Vesti i nastani
 
 
 
 
 

На празникот на свети Георгиј (05.05.2010)

На 05.05.2010 год. по повод празникот св. вмч. Георгиј Победоносец во манастирот св. Георгиј во Куманово Митрополит Полошко-кумановски г. Кирил во сослужение на свештениците од Соборниот храм св. Никола ослужи Вечерна богослужба. По богослужението Митрополитот беседеше за празникот односно за житието на св. Георгиј. На сите верници им го честита празникот со желби за благосостојба.

 

                           

 

    

 

    

 

 

 

Известува: о. Жико Тодоровски