Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Венчавка во Лешочкиот Манастир (19.06.2010)

Денес, во Манастирската црква Св. Атанасиј во с. Лешок, беше крунисан бракот на Ефтим Крушаровски од Виндзор-Канада со неговата избраничка Анета Јовановска од Тетово.

Неговото Високопреосвештенство Митрополит Полошко-Кумановски Господин Кирил го изврши чинот на Светата тајна венчание пред присутните многубројни роднини од семејствата на Митко Крушаровски и Бошко Јованоски, посакувајќи им добро здравје, безброј заеднички успеси и многу рожби.

Венчален кум им беше Стивен Стефаноски а старосват Александра Николовска.

 

             

 

            

 

            

 

 

 

Подготвил: Диме Змејкоски