Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Собор на Пресвета Богородица (08.01.2011)

На 08.01.2011 година, на празникот Собор на Пресвета Богородица во соборниот храм на свети Никола во Куманово Митрополит Полошко-кумановски г. Кирил ослужи Света Божикна Литургија. Честитајќи им го големиот празник Божик пред кумановските верници Митрополит г. Кирил ја прочита посланицата која Архиепископот г.г. Стефан заедно со Светиот Архиерејски Синод на Македонската Православна Црква им ја испраќа на сето свештенство, монаштво како и на сите верни чеда во Господа во Р. Македонија.

 

             

 

           известува: о. Жико Тодоровски