Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Божествена Литургија во Кратово (20.01.2013 22:40)

На 20.01.2013 година, на празникот Соборот на св. Јован Крстител, Епископот Лешочки г. Јосиф отслужи Света Архиерејска Литургија во црквата на свети Јован Крстител во Кратово. Кратовчани присуствуваа на првата богослужба на Епископот Лешочки г. Јосиф и се причестија со Светите Христови Тајни.

 

            

 

          

 

          

 

         

 

Известува: о. Жико Тодоровски