Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Велики Четврток (02.05.2013 12:16)

На 02. 05. 2013 година Велики Четврток, Митрополит Полошко-кумановски г. Кирил и Епископ Лешочки г. д-р. Јосиф учествуваа во читањето на 12 Св. страдални Евангелија Христови во кумановските цркви Св. Троица и Св. Никола. Крстот со Распјатието го изнесе и постави Епископ г. Јосиф во двете градски цркви во Куманово.

Известува о. Жико Тодоровски