Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Велики Петок во Соборниот Храм Св. Кирил и Методиј во Тетово (03.05.2013 12:38)

На 03.05.2013 лето Господово по повод Велики Петок во соборниот храм Св. Кирил и Методиј во Тетово беше извршен чинот на погребението Христово од страна на Нашиот Надлежен Епархиски Архиереј неговото Високопреосвештенство Митрополит Полошко-кумановски Г. Кирил заедно со неговото преосвештенство Епископот Лешочки Г. Јосиф. Верниците се поклонуваа пред Христовиот Гроб и Светата Плаштеница.

 

Известува Диме Змејковски