Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Воскресение Христово во Соборниот храм на Светите Кирил и Методиј во Тетово (05.05.2013 12:36)

На 05.05.2013 год. на денот на Светлото Христово Воскресение, со благослов на Нашиот надлежен Епархиски Архиереј Митрополит Полошко-кумановски  Г. Кирил во Соборниот храм посветен на Светите Кирил и Методиј во Тетово Неговото Преосвештенство Епископот Лешочки Г. д-р Јосиф го изврши Пасхалното Богослужение и точно на полноќ ја објави радосната вест за Христовото Воскресение.

Преку пораките содржани во посланието, Неговото Блаженство Архиепископот Охридски Македонски Г.Г. Стефан заедно со членовите на Светиот Архиерејски Синод и Братското свештенство на Македонската Православна Црква-Охридска Архиепископија на верниот народ од Тетово, Тетовско и пошироко им ги честита Велигденските празници со најрадосниот поздрав:

 

                                                                         ХРИСТОС ВОСКРЕСНА

 

 

 

Известува Диме Змејковски