Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Светла седмица во Куманово (08.05.2013 21:09)

На 05.05. 2013 година на најголемиот и најсветлиот празник Воскресение Христово-Велигден  г. д-р. Јосиф Епископ Лешочки отслужи вечерна во манастирот свети Георги во Куманово.

 

На 06. 05. 2013 година Восресение Христово-2 ден; св. вмч. Георгиј-Ѓурѓовден во манастирот св. Георги во с. Дељадровце, кумановско архиерејско намесништво, г. д-р Јосиф Епископ Лешочки, отслужи Света Воскесенска  Архиерејска Литургија а потоа пред присутните верници им ја пренесе Велигденската посланица што ја испраќа Светиот Архиерерјски Синод на М.П. Црква-Охридска Архиепископија начело со Блажениот Архиепископ  Г. Г. Стефан.    

 

На 07. 05. 2013 год. Воскесение Христово-3 ден во манастирот св. Георги во Куманово Епископ г. Јосиф отслужи Света Архиерејска Литургија.

 

 

Х Р И С Т О С     В О С К Р Е С Е!

 

 

   Известува  о. Жико Тодоровски