Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Осветување на новоизграден храм на Света Троица во с. Брзак(Кумановско) (26.05.2013 12:11)

На 26.05.2013 година, Недела на раслабениот, во с. Брзак, Кумановско архиерејско намесништво, г. д-р Јосиф Епископ Лешочки освети новоизграден храм посветен на Света Троица.  Село Брзак е мало населено место со чисто православно население кое после многу напори успеа да изгради свое светилиште.

 

Известува: о. Жико Тодоровски