Vesti i nastani
 
 
 
 
 

Света Архиерејска Литургија на Духовден (24.06.2013 12:01)

По повод патрониот празник  Духовден - втор ден (Света Троица)  на 24.06.2013 година,  г. д-р Јосиф Епископ Лешочки отслужи Света Архиерејска Литургија во црквата на Света Троица во Куманово, на која верниците ги причести со Светите христови тајни. Потоа Епископ г. д-р Јосиф произнесе празнично слово, изврши водосвет и ги прережа славските колачи.

 

 

 Известува: о. Жико Тодоровски